Biografie

Sanne Gloria Verboom (21-08-1988) is geboren in Zeist en groeide op in Hummelo, een dorpje in de Achterhoek.

Tijdens haar VWO startte ze aan de vooropleiding Muziektheater aan het conservatorium. Tijdens haar examenjaar is ze afgestudeerd aan de zangacademie AVLM in Lelystad.

Ze volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch, waar ze november 2011 afstudeerde met Kabaret in Quartet, een vierkoppige cabaretformatie. In datzelfde jaar rondde ze ook haar Meisner opleiding af aan de acteur studio Paul Dekker.

Ze schrijft en speelt sketches voor HumorTV, het humorkanaal van de VARA. Daarnaast is ze o.a. te zien in “De Groote Markt 30” een regionale comedy serie op RTV Oost met Laus Steenbeeke, Ilse Warringa en Jeffrey Spalburg.

In de zomer van 2012 speelt ze tien dagen lang, negen voorstellingen per avond in een productie van Olga Raaymakers op Theater Festival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch. Een psychologische theater monoloog onder regie van Erik Snoek.

Vanaf september 2012 is Sanne aangenomen bij BNN University en werkt zij voor 101.TV, het digitale kanaal van BNN.

Voor 101TV maakte ze het item: Gloria Neemt Het Letterlijk die elke week bij Giel Beelen in de ochtendshow op 3FM uitgezonden worden. Vertalingen van hits uit de Megatop50 om aan te geven dat deze teksten vaak nergens over gaan. Ze maakt een bijbehorende videoclip en deze worden op 101TV uitgezonden.

In augustus begint Sanne met de opnames van haar eerste speelfilm “48 Minuten“,  waar ze een hoofdrol speelt. De cast bestaat uit een mix van grote namen, zoals Pamela Teves (bekend van Onderweg naar Morgen), William Spaaij (Mary Poppins) , Raymi Sambo (All Stars) , Liza Sips (Goeden Tijden Slechte Tijden, Penny’s Shadow) en vele anderen. Aan de film werkten zes regisseurs mee waar onder: Sjoerd de Bont en Bart Termorshuizen.

Vanaf juni 2013 is Sanne werkzaam bij Humortv, het digitale kanaal van de VARA. Hier zet ze haar item Gloria Neemt Het Letterlijk door. Deze zijn nu te zien op HumorTV én 101TV en bij Giel Beelen in de Ochtendshow.

Vanaf oktober 2013 presenteert Sanne voor Humortv de grote Cabaret en Kleinkunstfestivals van Nederland, waar onder Het Groninger Studenten Cabaret Festival, Cameretten, het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Leids Cabaret Festival.

In mei zijn de opnames gestart van een nieuwe telefilm “Dames 4” van  regisseur Maurice Trouwborst en scenariste Lotte Tabbers. Het is een komedie over vriendschap, baren en vrouwenvoetbal. De Telefilm met Hannah van Lunteren, Jennifer Hoffman en Ryanne van Dorst is een productie van CTM Pictures en de VARA. In begin 2015 was de tv uitzending van Dames 4.  Sanne Verboom speelt de rol van teamgenote en vriendin van hoofdpersonage Wyne.

Sanne maakt in samenwerking met HumorTV een vervolg op Gloria Neemt Het Letterlijk: de webserie “Gloria“. Samen met Ryanne van Dorst en Nastaran Razawi Khorasani spelen ze drie beginnende artiesten die noodgedwongen samen moeten wonen wegens geldgebrek en komen in bizarre situaties terecht. Deze was te zien op NPO3 en NPO3.nl.

Van augustus tot en met december 2015 was Sanne te horen als columnist bij Giel Beelen op 3FM. Om de week kwam ze in de uitzending met een actuele (muzikale) column.

In januari 2016 begint ze met de voorbereidingen van haar korte film “Zomers Blijven Niet“. Een film met Susan Visser, Frank Lammers, Pamela Teves, Bert Geurkink en Sanne zelf. Een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De korte film ging in november in première in de Gruitpoort en Sanne is nu bezig om het door te zetten naar een feature film.

In 2017 maakte Sanne voor Girls in Film een serie van 10 afleveringen waarin Pip Pellens met vrouwen uit de tv en film wereld in gesprek gaat. Sanne was verantwoordelijk voor de regie. Pip gaat o.a. in gesprek met: Anneke Blok, Susan Vissers en Elise Schaap. De afleveringen zijn te zien op www.girlsinfilm.nl en op youtube.

In het najaar van 2017 speelde Sanne in de voorstelling Toon, liedjesman. Een voorstelling van Maurice Hermans. Een muzikale voorstelling met liedjes van Toon Hermans, door Nederland en België.

In 2018 deed Sanne samen met Rob Mennen mee aan het cabaret festival Cameretten. In november 2018 haalde ze de Halve Finale en stonden ze in het Oude Luxor theater in Rotterdam. Ondanks een prachtig jury rapport, vond de jury de voorstelling van Sanne Gloria met Rob Mennen toch meer neigen richting Kleinkunst dan Cabaret en mochten ze niet door naar de finale.

Sanne en Rob zijn begin 2019 begonnen met het uitwerken van hun programma en try-outen door Nederland.